PLEASE WAIT, LOADING


Resume


Dr Yiannis Panayiotides - Cardiologist in CyprusΟ Γιάννης Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1980. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Παράλληλα με την εργασία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έλαβε με τιμητική διάκριση μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Σακχαρώδη Διαβήτη (Postgraduate Diploma in Diabetes awarded with Distinction, Cardiff University 2010). Ακολούθως απέκτησε και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Εσωτερική Παθολογία (Postgraduate Diploma in Internal Medicine, University of Edinburgh 2014).

Στα πλαίσια του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του στην ηχωκαρδιολογία παρακολούθησε ως επισκέπτης τις δραστηριότητες εξειδικευμένων κέντρων απεικόνισης καρδιάς, όπως το Royal Brompton και Leuven KU.

Η ικανότητα του στην διενέργεια και ερμηνεία του διαθωρακικού ηχωκαρδιογραφήματος αναγνωρίστηκε με ειδική διαπίστευση από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (EACVI Accreditation in Adult Transthoracic Echocardiography 2013). Αντίστοιχη αναγνώριση έλαβε κατόπιν αξιολόγησης και για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας (ESC Certification in Heart Failure 2021).

Ένα από τα ιδιαίτερα κλινικά ενδιαφέροντα του αποτελεί η διαχείριση του καρδιαγγειακού κινδύνου όσων αθλούνται, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Από το 2020 είναι κάτοχος ενός ακόμα μεταπτυχιακού τίτλου, που του απονεμήθηκε επίσης με διάκριση (MSc in Sports Cardiology awarded with Distinction, St George’s University in London 2020).


 • Ethics and Goals
 • Basic Values and Beliefs
 • Education and training
Ethics and Goals

Η ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών προϋποθέτει χρόνο και υπομονή. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτυχής αντιμετώπιση ενός νοσήματος ξεκινά μέσα από την σωστή και λεπτομερή λήψη του ιστορικού, η οποία γίνεται με απόλυτο σεβασμό και εχεμύθεια. Μέσα από την συζήτηση, αλλά και κατά την ιατρική εξέταση επιδιώκουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ασθενών μας.

Οι ενδεδειγμένες διαγνωστικές καρδιολογικές εξετάσεις διενεργούνται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την ασφάλεια του ασθενούς. Τέλος, οι προτεινόμενες θεραπείες συναποφασίζονται , έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή συμμόρφωση, αλλά και καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε κάθε τροποποίηση φαρμακευτικής αγωγής διενεργείται με ευθύνη του ιατρού ο έλεγχος ανταπόκρισης είτε τηλεφωνικώς είτε κατόπιν συνάντησης στο ιατρείο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Basic Values and Beliefs
 • Νοιαζόμαστε για τους ασθενείς μας και προτρέπουμε και αυτούς να νοιάζονται για την υγεία τους
 • Η πρόληψη ήταν και παραμένει η πιο εύκολη, απλή, οικονομική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων
 • Η σχέση ιατρού-ασθενούς πρέπει να διέπεται από σεβασμό, εχεμύθεια, εμπιστοσύνη και κατανόηση
 • Εκτιμούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, τις πεποιθήσεις και ιδιαιτερότητες του καθενός
 • Ποτέ δεν επιβάλλεται μια θεραπευτική παρέμβαση, αλλά προτείνεται και συναποφασίζεται
 • Οι επιλεγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις αποσκοπούν μόνο στην διασφάλιση της υγείας των ασθενών μας
 • Η διενέργεια των εξετάσεων στο καρδιολογικό εργαστήριο γίνεται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με τους ενδεδειγμένους κανόνες ασφαλείας
 • Δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την συνεχή ενημέρωση, και για αυτό συμμετέχουμε ενεργά σε διάφορες επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια
 • Είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε την καλόπιστη σας κριτική για να βελτιωθούμε στο μέλλον
Education and training

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1980. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και ακολούθως ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Προηγουμένως, έλαβε με τιμητική διάκριση μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Σακχαρώδη Διαβήτη από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ το 2010.

Παράλληλα με την εργασία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έλαβε και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην Εσωτερική Παθολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2014. Στα πλαίσια του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του στην ηχωκαρδιολογία παρακολούθησε για διάστημα δύο μηνών τις δραστηριότητες του κέντρου ηχωκαρδιολογίας του πανεπιστημίου Λούβεν στο Βέλγιο.

Η ικανότητα του στην διενέργεια και ερμηνεία του διαθωρακικού ηχωκαρδιογραφήματος αναγνωρίστηκε με ειδική διαπίστευση από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία το 2013.Dr_Yiannis_panagiotides_logo

Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική, αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Dr_Yiannis_panagiotides_logo

It is impossible for one to know medicine if he doesn’t know what a human being is. HIPPOCRATES


Copyright by Dr Yiannis Panayiotides 2018. All rights reserved.Copyright by Dr Yiannis Panayiotides 2018. All rights reserved.